Дизайн студио 44 кв. тавански стил

По желание на клиента, дизайнерите от Геометриум Студио разработиха дизайнерско студио-апартамент в стил таванско помещение. Особеност на стила е превръщането на големи нежилищни, предимно фабрични или фабрични помещения в интериори за живеене. Дизайнерите успяха да предадат атмосферата на стил в стандартен апартамент с малка височина на таваните - те постигнаха това с помощта на тактично използване на стилови елементи и преди всичко на довършителни материали.

За тавана стил се характеризира с използването на естествени тухли, камък, шисти, дърво. Стените от червена тухла, тъмният етаж от „настилката“, „шиферът“ на кухненския комплект, простите „индустриални“ лампи, висящи от тавана - всичко това създава неповторимо очарование на стила.

оформление

Тъй като апартаментът трябва да се използва не само за почивка и сън, но и за място, където ще се събере малка група приятели, беше необходимо да се изберат няколко различни функционални зони. Холът и кухнята бяха обединени в един обем, спалнята бе разпределена в отделна стая, тъй като за младежа беше важно да може да спи на леглото, а не на разтегателния диван. Освен това има просторен вход и баня с душ.

Входно антре

Атмосферата на таванското помещение в студиото започва от входната зона: масивните дъски визуално се преместват по стените - фурнированата врата води към пералното помещение, където има перални и сушилни машини. Намира се до бялата врата - входът към банята. Вратите “се вливат” един в друг, което спестява място в малък коридор.

Системата за съхранение на дрехи и обувки е затворена с огледални врати - това ви позволява едновременно визуално да увеличите входната зона и да видите себе си в пълен ръст.

Кухня-хол

Студио за дизайн в стил таван е проектирано за млад мъж, който не е готов да отделя много време за готвене, така че кухнята тук е оборудвана с минимално необходимия набор оборудване, което не заема много място:

  • Хладилник Smeg в ретро стил
  • плоча с две горелки,
  • фурна, комбинирана с микровълнова печка,
  • мивка,
  • чекмеджета и рафтове за съхранение на храни и съдове,
  • вградена съдомиялна машина.

Трапезарията е отделена от кухнята с бар плот, който служи като маса. Заедно с високите столове, той служи като трапезарна група. Стойката осигурява място за DJ оборудване.

Зад бара - голяма дневна. На стената, покрита с микро-бетон - телевизор, това е центърът на дневната. Конструкцията е фиксирана на тавана, при която прожекционният екран е скрит - ако е необходимо, той се спуска чрез специална система, управлявана от конзолата.

Спалня

Спалня в мансарден стил в едно студио има подиум, който го разделя на зони. В същото време е било възможно да се избегне изграждането на прегради, които изяждат пространството и визуално намаляват размера на помещението. Подпрозоречният перваз бе превърнат в диван, а в ниша на подиума бе вградено легло с повдигащ механизъм. На него се поставя матрак.

Дизайнът на таблата е необичаен: той се превръща в перваза на прозореца, който се превръща в малък диван, таблата е украсена с меки възглавници - ще бъде удобно да се седне и прочете преди лягане. Зад таблата - стена, подрязана „под бетон“ и подчертана с лента от светодиоди - това подчертава текстурата на материала.

Срещу прозореца е стена от стъклени блокове, обграждаща душ кабина, това решение позволява проникването на дневна светлина.

баня

Душ в дизайна на студиото в тавански стил - интимна стая, в която цари здрач. Меката дневна светлина и приглушеното осветление създават загадъчна атмосфера, подчертана от декорацията на стените с тъмна плоча и дъска от тиково дърво - таванът, едната и стените, както и таваната за душ са облицовани.

До мивката - плот от тиково дърво. Вратите се движат в двете посоки, давайки достъп до различни рафтове. Отворените задни стени на рафтовете ви позволяват да стигнете до щранговете, така че няма нужда от специални люкове за водопровод. Душът е украсен с текстуриран шифер, релефът на който е подчертан от LED лентовото осветление.

балкон

На терасата е разположена зона за отдих и съхранение. Тук можете да намерите малък диван, на който можете спокойно да седнете за пушене на наргиле - собственикът на апартамента е почитател на такава почивка. Панорамните прозорци ви позволяват да се възхищавате на околния пейзаж.

Избраният стил подчертава сивия шистов под и дългите висящи крушки, висящи от тавана, са типични осветителни тела за тавани. Над дивана има рафт за съхранение на наргиле. Срещу зоната на наргиле е зона за съхранение, в която филтриращият въздух е скрит в блока - пренасянето му до фасадата е забранено от строителните правила. Под това устройство се поставя сушилнята.

Гледайте видеоклипа: Дизайн однокомнатной квартиры 32 . Обзор маленькой квартиры студии (Февруари 2020).

Оставете Коментар